U trendu

Arestovič: Ukrajina neće moći da pobedi Rusiju

KIJEV – Bivši savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Oleksij Arestovič izjavio je u danas objavljenom intervjuu na svom Jutjub kanalu da Ukrajina neće moći da pobedi u sukobu sa Rusijom.

„Ja sam već nezvanična osoba, mogu da govorim šta hoću. Ako svi misle da ćemo garantovano dobiti rat, onda je od 14. januara to prestalo da bude sigurno“, rekao je Arestovič.

Prema rečima Arestoviča, ukrajinske vlasti na čelu sa predsednikom Volodimirom Zelenskim, treba da poslušaju upozorenja poljskog predsednika Andžeja Dude o mogućnosti skorog nestanka Ukrajine, prenose RIA Novosti.

„Istorija se već vrti, a mi je ne kontrolišemo“, dodao je bivši savetnik predsednika Zelenskog .

Arestovič je takođe primetio da je u njegovoj zemlji počela borba za vlast koja će u najkraćem roku dovesti do poraza Ukrajine.

Ove izjave Arestoviča su dijametralno suprotne njegovim ranijim tvrdnjama dok je bio na visokoj funkciji kada je redovno širio optimizam i najavljivao „skoru pobedu Oružanih snaga Ukrajine“, navode RIA Novosti.

Arestovič je 17. januara podneo ostavku na mesto savetnika šefa kabineta predsednika Ukrajine nakon izjave da je ukrajinska PVO 14. januara pogodila rusku raketu, koja je potom pala na stambenu zgradu u gradu Dnjepar i tako izazvala tragediju u kojoj su poginule 44 osobe.

Kasnije je zvaničnik u kabinetu Zelenskog izjavio da je zgrada u Dnjepru uništena ruskom krstarećom raketom tipa X-22 i da „nijedna raketa PVO nije mogla da izazove ni pola takvog razaranja“.

Suočen sa velikom kritikom, Arestovič je prvo povukao izjavu, a nakon toga podneo ostavku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.