U trendu

Arizona: Bilans napada u Taksonu petoro poginulih

TAKSON – Bilans serije napada izvedenih u nedelju popodne u Taksonu u u Arizoni je petoro poginulih, nestanak najmanje dvoje dece i teško ranjavanje napadača i još dve osobe, saopštila je lokalna policija Taksona.

Napadač starosti 35 godina optužen je da je oko 15.45 najpre otvorio vatru na ekipu Hitne pomoći, izjavio je šef policije Taksona Kris Magnus loklanim medijima.

Prema njegovim rečim,a 20-godišnjem vozaču hitne pomoći pucano je u glavu, a bolničarka (21) koja se nalazila na mestu suvozača pogođena je u grudi i u ruku.

Ranjeni muškarac je u kritičnom stanju, a bolničarka je stabilno, preneo je AP.

Kako se navodi, osumnjičeni se autom zaputio do mesta na kojem je izbio požar i otvorio vatru na vatrogasce i komšije koji su pokušavali da gase vatru.

Napadač je jednom komšiji pucao u glavu i on je preminuo, jedan vatrogasac je ranjen u ruku, dok je drugi ispaljeni metak okrznuo i lakše ranio jednog čoveka.

Istovremeno, najmanje dvoje dece koja su živela u kući zahvaćenoj plamenom, vode se kao nestala, ali predstavnik policije je potvrdio da je organizovana intenzivna potraga za njima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.