U trendu

Asad dozvolio stricu povratak u Siriju da izbegne zatvor?

DAMASK – Sirijski predsednik Bašar al Asad dozvolio je svom stricu Rifatu, koji je u izgnanstvu, da se vrati u Siriju, kako bi izbegao zatvorsku kaznu u Francuskoj, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

„Rifat al Asad doputovao je juče u Damask kako bi se predupredilo njegovo hapšenje u Francuskoj, nakon donošenja sudske presude i nakon oduzimanja njegove imovine i novca u Španiji“, navodi se u izveštaju sirijskih novina „Al Vatan“, koji britanska agencija nije mogla da potvrdi.

Rifat al Asad je u septembru pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine za zloupotrebu javnih fondova i pranje novca u Francuskoj, u koju je proteran iz Sirije 1984. godine nakon pokušaja svrgavanja s vlasti brata Hafeza.

On je najmlađi brat bivšeg sirijskog predsednika Hafeza al Asada, a nakon što je proteran živi na relaciji Francuska – Britanija – Španija, gde je izgradio imperiju luksuznih nekretnina, a već nekoliko puta je bio i meta istraga u tim zemljama za korupciju i pranje novca, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.