U trendu

Asad na meti – atentata

Izrael bi mogao da odgovori na iranski napad iz Sirije time što bi svrgnuo predsednika Sirije Bašara el Asada, rekao je danas ministar energetike Izraela Juval Stajnic, što je britanska agencija Rojters protumačila kao nagoveštaj mogućnosti da će se Asad naći na meti atentata.

„Ukoliko Asad dozvoli Iranu da pretvori Siriju u vojni front protiv nas, da nas napadnu sa sirijske teritorije, trebalo bi da zna da će mu to biti kraj, to će biti kraj njegovom režimu”, rekao je Stajnic u intervjuu za „Jnet“, prenosi Rojters.

Upitan da li će Izrael možda izvršiti atentat na Asada, Stajnic je rekao da ne priča ni o kakvom konkretnom predlogu, a Rojters navodi da je ministar, po svemu sudeći, nagovestio da se njegova izjava ne poklapa sa politikom izraelske vlade.

Iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua još nema komentara, kao ni iz izraelskog Ministarstva odbrane, dodaje agencija.

Izraelski mediji su u nedelju preneli informacije da su izraelske obaveštajne službe izdale upozorenje da Iran iz svojih baza u Siriji planira raketni napad na izraelske vojne baze.

Pojedini analitičari protumačili su informacije izraelskih obaveštajnih službi kao upozorenje Iranu — da su njihovi planovi poznati i da se suzdrže od napada, navodi Rojters.

Tanjug

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.