U trendu

Asistent raskomadao šefa milionera, sve je šokiralo šta je potom radio (video)

Mladi asistent, optužen da je ubio i obezglavio svog šefa Fahima Saleha u njegovom luksuznom stanu na Menhetnu, izjasnio se pred sudom da nije kriv za ubistvo, rekli su njegovi advokati u nedelju, preneo je CNN.

Tiris Devon Haspil, rođeni Njujorčanin, nije imao kontakta sa krivičnim pravosudnim sistem pre nego što je navodno bio umešan u jezivo ubistvo – rekli su advokati Sem Roberts i Nevil Mičel.

Haspil (21) je optužen za ubistvo svog šefa milionera Fahima Saleha, tehnološkog preduzetnika i izvršnog direktora kompanije “Gokejd” u Nigeriji, koju je pokrenuo 2018. Saleh (33) je pronađen mrtav u svom apartmanu vrednom 2,2 miliona dolara pre nedelju dana, 13. jula. Policija tvrdi da je Haspil napao Saleha “tejzerom” nakon čega ga je ubio i raskomadao njegovo telo.

Haspil je rukovodio Salehovim finansijama i ličnim stvarima, a zvaničnici kažu da je dugovao Salehu desetine hiljada dolara. Takođe je navedeno da je Salehova rođaka pozvonila na vrata u trenutku kad je asistent sekao njegovo telo električnom testerom, nakon čega je Haspil pobegao.

Rođaka je pronašla odsečenu Salehovu glavu, ruke i noge u kesama za smeće u dnevnoj sobi njegovog stana. Električna testera je još bila u utičnici.

Kako piše “Njujork post”, svega dva dana nakon što je milioner ubijen, Tires se spremao za žurku. Šokantni niz video snimaka do kojih je u posed došao ovaj medij pokazuje bezbrižnog Haspila sa misterioznom devojkom kako šetaju čuvenim njujorškim predgrađem Noho, svega kilometar i po od mesta zločina. Haspil je čak kupio rođendanske balone, kako kaže policija, na račun svog mrtvog šefa.

Vlasti navode da je Haspil ošamutio Saleha “tejzerom” i onda ga izbo na smrt zbog toga što je proneverio 90.000 dolara.

U sredu nakon ubistva, dok su istražitelji pregledali mesto zločina, Haspil je zaključio da je vreme za odmor. Iznajmio je stan preko “Airbnb” na Menhetnu.

Nadzorne kamere pokazuju da je Haspil išao u šoping, šetao sa misterioznom ženom i kupovao balone Salehovom kreditnom karticom. Dok je policija u sredu i četvrtak ispitivala “tejzer” i sredstva za čišćenje pronađene na mestu zločina – koje je Haspil navodno kupio sa Salehovom karticom – ubica je sa devojkom ulazio i izlazio iz iznajmljenog stana.

Na više snimaka vidi se par kako šeta dok Haspil nosi žensku kožnu torbu iz luksuzne radnje. Podaci sa kreditne kartice pokazuju da je Haspil kupio torbu za devojku sa kojom je snimljen, rekli su izvori upućeni u kupovinu.

Na jednom snimku vidi se kako žena izlazi iz “Ubera” sa Haspilom noseći torbu brenda „Kristijan Lubuten“. Na snimku od srede popodne vidi se Haspil kako nosi rođendanske balone. On je napunio 21 godinu u januaru, pa je malo verovatno da ih je kupio sebi.

Snimljen je i kako kupuje testeru i sredstva za čišćenje pronađene na mestu zločina. Haspilu je određen pritvor bez kaucije zbog ubistva.

Haspilova tetka Mardžori Sajn rekla je da je on imao teško detinjstvo ali da nije delovao da je opasan. Ispričala je kako je njegova majka „završila u instituciji“ i kako ga je podigla baka, koja je preminula u njegovoj 12. godini. Završio je u hraniteljskoj porodici.

– Mislila sam da je policija pogrešila jer on nikad nije pokazivao svoje emocije. Njegovo ponašanje je bilo nonšalantno. Radio je šta je hteo – rekla je Sajn.

Salehova porodica je zamolila za privatnost „zbog nedavnih dešavanja oko ove tragedije“, preneo je „Njuzer“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar