U trendu

Asma al Asad: Zajednički napori Rusije i Sirije da se odupru uticaju Zapada

BEJRUT – Postoje dobri izgledi za kulturnu, humanitarnu i društvenu saradnju između Sirije i Rusije, izjavila je danas supruga sirijskog predsednika Bašara al Asada, Asma al Asad.
„Sada smo pred šansom za solidarnost, intenziviranje napora i razmenu ekspertize između Sirije i Rusije u domenima kulture, društva i čovečanstva, posebno pošto su odnosi dve zemlje izgrađeni na međusobnom poštovanju i zajedničkim principima“, istakla je prva dama Sirije na sastanku sa ruskom delegacijom koju predvodi potpredsednica donjeg doma parlamenta i zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Ana Kuznjecova, prenosi agencija SANA.
Asma al Asad je istakla potrebu da se javnost u Siriji i Rusiji zajednički odupre pokušajima Zapada da utiče na mlade.

„Imunizacija mladih očuvanjem koncepata porodice, društva i etike u odnosu na liberalne moderne koncepte, predstavljene raspadom svega vrednog, najvažnija je meta za slobodne narode“, rekla je supruga sirijskog predsjednika.
Kuznjecova je naglasila da Rusija i Sirija traže dobrotu i mir, kao i da su odnosi dve zemlje zasnovani „na prijateljstvu, dostojanstvu i međusobnom poverenju“.
Prethodno je ruska delegacija održala sastanak sa zamenikom generalnog sekretara vladajuće Arapske socijalističke partije Baas u Siriji, Hilal al Hilal, na kojem je bilo reči o međupartijskom dijalogu i načinima za jačanje interakcije između poslanika dve zemlje.
Jedinstvena Rusija i partija Baas, koju predvodi sirijski predsednik Bašar al Asad, potpisale su sporazum o saradnji u Damasku 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.