U trendu

Austrija: Pretnje kancelaru i clanovima vlade zbog kovid mera

BEČ – Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mera zbog pretnje austrijakom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

U pretećem pismu, potpisanom sa „Grupacija“, Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, „Grupacija“ preti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima.

Pored Šalenberga preti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPO), koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Ministar Nehamer je kazao da, kada se primi od anonimnog pošiljioca pretnja protiv demokratski izabranih institucija i njihovih porodica, ne može da se to samo primi k znanju.

Najavio je da će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi ko stoji iza pretnji.

Austrijska policija je proteklih nedelja upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mera, što se potvrdilo i na prošlom protestu u Beču, gde je došlo do napada na čuvare reda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar