U trendu

Austrija: Samoubistvo doktorke zbog pretnji antivaksera

CIRIH – Austrijski političari apelovali su na nacionalno jedinstvo nakon što je doktorka Liza-Marija Kelermajer, suočena sa pretnjama smrću od strane aktivista protiv vakcinacije i teoretičara zavere o pandemiji korona virusa, sebi oduzela život.

„Stavimo tačku na ovo zastrašivanje i širenje straha. Mržnji i netoleranciji nema mesta u Austriji. Neki ljudi su zastrašivali doktorku i pretili joj, prvo na internetu, a potom i lično“, rekao je predsednik Austrije Aleksander van der Belen.

Opraštajući se od doktorke Kelermajer predsednik van der Belen je rekao da se ona kao lekar zalagala za lečenje ljudi, zaštitu od bolesti i oprezan pristup pandemiji, ali to je, prema njegovim rečima, razbesnelo neke ljude, prenosi Rojters.

Telo doktorke, koja je često davala intervjue o borbi protiv pandemije koronavirusa i promovisanju vakcinacije, pronađeno je juče u njenoj ordinaciji u Gornjoj Austriji.

Austrijski mediji citirali su tužilaštvo koje je saopštilo da je pronađena oproštajna poruka doktorke Kelemajer i da obdukcija nije planirana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar