U trendu

Autobus nije imao licencu, Besa transu oduzeta dozvola za rad

SKOPLJE – Autobus u vlasništvu „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj na autoputu „Struma,“ u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije „Besa trans BTB“, ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

„U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma „Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti“, navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću „Besa trans“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar