U trendu

Avganistan: Bombe pored puta ubile pet osoba

KABUL – Bombe pored puta ubile su danas najmanje pet civila i ranile sedam drugih u Avganistanu, saopštili su lokalni zvaničnici, dok je grupa Islamska država preuzela odgovornost za ubistvo policajke dan ranije.

Lokalne vlasti u južnoj provinciji Helmand saopštile su da je petoro ubijenih putovalo automobilom u blizini Laškar Gaha, glavnog grada pokrajine, kao i da je moguće da broj žrtava poraste, prenosi Rojters.

U odvojenom bombaškom napadu na putu u zapadnoj provinciji Herat, ranjeno je sedam žena koje su putovale kombijem, saopštila je kancelarija guvernera provincije.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napade, ali Avganistan je na nacionalnom nivou zabeležio rast bombaških napada, ciljanih ubistava i nasilja na bojnom polju, dok su mirovni pregovori u Kataru između talibana i avganistanske vlade u zastoju, navodi agencija.

U međuvremenu, u sinoćnjem saopštenju grupa Islamska država preuzela je odgovornost za ubistvo policajke u istočnoj provinciji Nangarhar ranije tog dana. Kako se navodi u saopštenju, žrtva je sarađivala sa “otpadničkim” avganistanskim službama bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.