Avganistan: Podmetnuta bomba bivšem TV voditelju

KABUL – Bivšem voditelju avganistanske Tolo TV Jami Siavašu podmetnuta je bomba u automobil, a on i dva saputnika u kolima, smrtno su stradali u jutrošnjoj eksploziji.

Kabulska policija je saopštila da je istraga u toku, da za sada nije poznat identitet druga dva nastradala civila, kao i da za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj atentat, preneo je AP.

U poslednjih nekoliko meseci nasilje i haos vratili su se u Avganistan: prošle nedelje je u napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo 22 ljudi, uglavnom studenata, a 24. oktobra, u napadu na drugu obrazovnu instituciju u Kabulu život je izgubilo jo 24 ljudi.

Odgovornost za dva smrtonosna napada u avganistanskoj prestonici kasnije je preuzela Islamska država.

Porast nasilja koincidira sa mirovnim pregovorima koje u Kataru vodi avganistanska vlada sa predstavnicima talibana nastojeći da se okonča višedecenijski, surovi rat u Avganistanu.

Svetski mediji prenose da je do sada postignut jedva primetan napredak u mirovnim pregovorima dve strane koji su bili uslov u američkom sporazumu sa talibanima o povlačenju i prekidu 19-godišnjeg američkog vojnog prisustva u Avganistanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.