U trendu

Avganistan: Troje poginulo, 15 ranjeno u eksploziji u džamiji

DŽALALABAD – Najmanje tri osobe su poginule, a 15 je ranjeno danas u eksploziji u džamiji, u oblasti Spin Gar u avganistanskoj provinciji Nangarhar, javila je agencija RIA.

Stanovnik iz te oblasti, Atal Šinvari, rekao je da se eksplozija dogodila oko 13.30 časova po lokalnom vremenu, kada su detonirane eksplozivne naprave koje su, prema njegovim rečima, očigledno bile postavljene unutar džamije, preneo je Rojters.

AP citira izjavu portparola talibana Karija Hanifa za tu provinciju da je bomba eksplodirala tokom molitve na istoku Avganistana gde su aktivni teroristi takozvane Islamske države.

Teroristi ISIS-a su izvodili skoro svakodnevne napade na talibanske borce u toj provinciji, a eksplozije se ređe dešavaju, pošto je u regionu većinsko stanovništvo sunitsko.

Američka novinska agencija dodaje da je ISIS poznat po tome što vrši napade na džamije koje pripadaju šiitskoj manjini, u kojima je stradalo na stotine ljudi.

Otkako su došli na vlast polovinom avgusta, talibani su se sukobljavali sa pobunjenicima, obećavši da će otkloniti pretnju zvanu ISIS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar