U trendu

Aviokompanije u SAD menjaju pravila pred inauguraciju

VAŠINGTON – Aviokompanije i aerodromi u SAD saopštili su da pojačavaju bezbednost pre predsedničke inauguracije sledeće nedelje.

Kompanije Delta, Junajted i Aljaska navode da će zabraniti putnicima koji lete u područje Vašingtona da oružje stavljaju u čekirane torbe, prenosi AP.

Ovi potezi usledili su posle protesta koji su eksalirali u nasilje na američkom Kapitolu 6. januara i politički obojenih nesuglasica među putnicima na nekim letovima, navodi američka agencija.

Delta i Junajted rekli su da će njihove zabrane čekiranja oružja na aerodromima u području Vašingtona početi u subotu i trajati do narednog vikenda.

Druge aviokompanije nisu najavile promene svojih pravila o transportu oružja, ali neke su najavile druge mere.

Tako je Ameriken erlajns uveo zabranu posluživanja alkohola na letovima iz i u oblast Vašingtona od subote do sledećeg četvrtka.

Nekoliko avio-kompanija premešta posade iz hotela u centru Vašingtona zbog njihove bezbednosti.

Ranije ove nedelje, Savezna uprava za vazduhoplovstvo najavila je da će pojačati sprovođenje pravila protiv ometanja ili napada članova vazduhoplovne posade ili drugih putnika.

Početkom prošle nedelje nekoliko Trampovih pristalica na letu kompanije Delta iz Solt Lejk Sitija u Vašington uznemiravalo je senatora Mita Romnija, republikanca iz Jute, koji je kritikovao Trampa i prošle godine glasao za njegovo uklanjanje sa funkcije, navodi AP.

Iz kompanije je saopšteno da tih „šest ljudi nikada više neće leteti Deltom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.