U trendu

Azerbejdžan pozvao ambasadorku FR na razgovor zbog „nastavka kampanje kleveta“

BAKU – Ministzarstvo spoljnih poslobva Azerbejdžana danas je pozvalo francusku ambasadorku En Bujon kako bi joj kbio uložen protest zbog „neosnovanih optužbi“ koje dolaze od francuskih političara.

„Predata joj je protestna nota upućena francuskom ministarstvu spoljnih poslova“, navodi se u saopštenju azerbejdžanskog ministarstva spoljnih poslova, prenela je Anadolija.

Izražena je zabrinutost zbog „nastavka kampanje zasnovane na otvorenim klevetama i predrasudama prema Azerbejdžanu kroz pismo francuskih poslanika“.

Navodi sadržani u pismu francuskih poslanika francuskom predsedniku Emanuelu Makonu su odbačeni.

„Naglašeno je da je navedeno pismo nastavak niza anti-azerbejdžanskih mera i izjava koje su smišljeno i sistematski vođene, uključujući usvajanje rezolucija punih neosnovanih optužbi na račun Azerbejdžana u oba doma francuskog parlamenta“, dodaje se u saopštenju.

Baku je naglasio potrebu da se preduzmu „odgovarajuće mere kako bi se odmah zaustavila kampanja francuske vlade protiv Azerbejdžana“.

Ambasadorka Azerbejdžana u Parizu Lejla Abdulajeva kritikovala je francuske poslanike u poruci na Tviteru.

„Karabah, uključujući put Lahin, je suverena teritorija Azerbejdžana. Karabaški Jermeni se smatraju državljanima Azerbejdžana. Univerzalne vrednosti, moralna dužnost i čast zahtevaju od vas da podržite mirovne napore Azerbejdžana“, navela je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar