U trendu

Baćanović: Tražiću izjašnjenje ministra Božinovića

BOROVO – Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović najavio je da će od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražiti stav o odgovornima za indicent, prvenstveno načelnika vukovarske policije, zbog poziva na “klanje Srba” na pravoslavni Uskrs.

Bćanović je za Radio Borovo rekao da je on snimio incident i osudio ponašanje policije koja je, kako je rekao, trebalo da čuva javni red i mir i koja ne sme da dozvoli povike na ubistvo bilo koga u Hrvatskoj.

On je konstatovao da načelnik PP Vukovar Vlado Božić koji je sve to video mora da odgovori zašto policija nije pre reagovala.

Baćanović je ispričao da je dan ranije prisustvovao događaju kada je na Veleprometovom zidu crtan mural o kojem ga niko nije prethodno obavestio.

Rekao je da je pozvao policiju koja ga je obavestila da za to postoji saglasnost.

Zatim je, kaže, otišao do tog mesta kad je čuo da se tamo događa neko okupljanje i počeo da fotografiše, a onda su ga mladići odeveni u crno psovali i uzvikivali neprimerene poruke.

Prema Baćanoviću, to su neke organizovane grupe koje dižu tenzije u predizbornom periodu, rasplamsati strasti i na svaki način žele da uznemire građane.

Rekao je da nema ništa protiv spomen-obeležja postavljenom u centru grada, ali da smatra da je mural, 30 godina nakon rata, nepotreban i predstavja „prst u oko meštanima“.

“To mora prestati”, rekao je Baćanović i dodao da ovo nije pojedinačni slučaj i da je i ranije bilo problema s navijačkim grupama kojima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pruža “tihu, blagu, a nekad i otvorenu podršku”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.