Bajden: Amerika mora da bude bolja nego sada

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je na novi početak i jedinstvo američke nacije, u vreme kada Amerika prolazi kroz istorijski momenat krize i izazova i poručio da Amerika mora i može da bude drugačija nego sada.

„Nemojte mi reći da promene nisu moguće“, rekao je Bajden u govoru na inauguraciji.

On je istakao i da bez jedinstva nema mira, samo gorčine i ljutnje.

„Nema progresa, samo iscrpljujućeg besa. Nema nacije, samo države haosa. Ovo je naš istorijski momenat krize i izazova, a jedinstvo je jedni put koji nas vodi napred. Slušajte jedni druge. Čujte jedni druge, pokažite poštovanje jedni prema drugima“, poručio je Bajden.

On je odbacio „kulturu totalnog rata“ u kojoj se manipuliše činjenicama.

„Moji dragi zemljaci Amerikanci, moramo da budemo drugačiji nego što smo sada. Amerika mora da bude bolja nego sada i znam da SAD može mnogo bolje“, ocenio je prvi čovek Bele kuće.

Prisećajući se Martina Lutera Kinga i njegovog čuvenog govora „Imam san“ i protesta žena na pravo glasa, Bajden je zvučao optimisticno o promenama.

„Danas, obeležavamo prvu damu koja u našoj istoriji, koja je izabrana da bude potpredsednik, a to je Kamala Haris. Nemojte da mi kažete da se stvari ne mogu promeniti“, kazao je Bajden.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.