U trendu

Bajden izašao iz petodnevne kovid izolacije

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden danas je izašao iz petodnevne izolacije nakon infekcije korona virusom i potom je poručio Amerikancima da „kovid nije nestao“, ali se može izbeći vakcinacijom, dopunskim vakcinama i tretmanima.

„Ne morate da budete predsednik da biste dobili ovu pomoć (protiv korona virusa)“, rekao je on, prenosi AP.

Bajden je imao blage simptome kovida-19, bolesti koja je pokosila milione ljudi širom sveta i remetila svakodnevni život više od dve godine.

„Bog vas sve blagoslovio. Sada moram da se vratim u Ovalnu sobu“, rekao je Bajden na kraju svog govora u Vrtu ruža u kompleksu Bele kuće.

U saopštenju predsednickovog lekara navodi se da je Bajden bio negativan na virus i u utorak uveče i u sredu ujutru što je predsednik potvrdio na svom Tviter nalogu i objavio da se vraća u Ovalnu sobu svojim dužnostima uz fotografiju brzog testa na kovid-19 sa linijom koja pokazuje negativan rezultat.

„Hvala doktoru na dobroj nezi i svima vama na podršci“, napisao je američki predsednik Bajden (78) koji je i nakon pozitivnog testa nastavio da radi u izolaciji, održavajući virtuelne sastanke i obraćajući se sagovornicima snimljenim porukama.

Dr Kevin O’Konor, Bajdenov lekar, napisao je u zdravstvenom kartonu predsednika da je okončana petodnevna terapija paklovidom, antivirusnim lekom koji se koristi za lečenje kovida-19.

„Predsednik Bajden nije imao temperaturu i nije koristio antipiretik Tajlanol u poslednjih 36 sati i njegovi simptomi su skoro potpuno nestali. S obzirom na ove ohrabrujuće pokazatelje, predsednik će prekinuti stroge mere izolacije“, napisao je dr O’Konor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar