U trendu

Bajden: Napad na supruga Nensi Pelosi je uzasan

FILADELFIJA – Predsednik SAD DŽozef Bajden nazvao je „užasnim“ napad na Pola Pelosija, supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa, i rekao da svi oni koji šire laži o pokradenim izborima kvare političku klimu i doprinose politički motivisanom nasilju.

Pol Pelosi je napadnut u petak u svojoj kući u San Francisku, a iz kancelarije njegopve supruge Nensi objavljeno je da je uspešno operisan posle fizičkog napada.

Bajden se u petak pridružio potpredsednici Kamali Haris u retkom zajedničkom nastupu, na događaju u Pensilvaniji.

„Što je mnogo, mnogo je. Svaka savesna osoba treba da jasno i nedvosmisleno ustane protiv nasilja u našoj politici, bez obzira na političku pripadnost. Demokratija je bukvalno, ne figurativno, na ispitu ove godine“, dodao je Bajden, aludirajući na predstojeće parlamentarne izbore 8. novembra i upozorio na opasnosti od ekstremizma.

Bajden kaže da postoje indicije da je napad na Pola Pelosija ustvari bio usmeren ka Nensi i ocenio da je napadač sa čekićem vikao „gde je Nensi?“ – što se moglo čuti kod pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa prilikom smrtonosnih nereda na Kapitolu 6. januara prošle godine, dodaje britanska novinska agencija.

„Nije iznenađujuće da više puta ponovljene laži o ukradenim izborima mogu da utiču na osobe koje možda nisu baš izbalansirane“, rekao je Bajden.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar