U trendu

Bajden posle Putina razgovara sa zapadnim saveznicima

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden razgovaraće o ishodu današnjeg rusko-američkog video samita sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, italijanskim premijerom Mariom Dragim i premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom, saopštila je Bela kuća.

Lideri Velike Britanije, Italije, SAD, Francuske i Nemačke izrazili su na sastanku u ponedeljak zabrinutost zbog „sve oštrije ruske retorike“ u vezi sa Ukrajinom, pozvali Rusiju da deeskalira tenzije i složili se da je diplomatija posebno u okviru „Normandijskog formata”, jedini način da se konflikt u Donbasu reši primenom sporazuma iz Minska.

„Na jučerašnjem sastanku, lideri su se složili da ostanu u bliskom kontaktu u vezi sa koordinisanim i sveobuhvatnim pristupom kao odgovor na jačanje ruskih trupa na ukrajinskim granicama“, navodi se u saopštenju, koje je preneo TAS S.

Američki i ruski predsednik, Sžozef Bajden i Vladimir Putin, održali su danas video sastanak koji je trajao preko dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar