Bajden: Trampova administracija ometa moj tranzicioni tim

VILMINGTON – Izabrani predsednik SAD Džo Bajden rekao je da odlazeća administracija nije u dovoljnoj meri pružala informacije njegovom tranzicionom timu.

„U ovom trenutku, jednostavno, ne dobijamo sve potrebne informacije od odlazeće administracije u ključnim oblastima nacionalne bezbednosti. Po mom mišljenju, to je neodgovorno“, rekao je Bajden nakon sastanka sa nominovanim članovima svog spoljnopolitičkog tima, a preneo Glas Amerike.

Bajden je izneo tvrdnje da su se on i tim koji predvodi suočili sa opstrukcijama, kako se izrazio, političkog rukovodstva Sekretarijata za odbranu, Pentagona i Kancelarije za upravljanje i budžet.

Istakao je da su brojne američke obaveštajne agencije izgubile mnogo tokom vladavine aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

„Istina je da su mnoge agencije ključne za našu bezbednost pretrpele ogromnu štetu. Izgubile su osoblje, kapacitete i moral“, poručio je Bajden tokom obraćanja.

Elektorski koledž je 14. decembra potvrdio pobedu izabranog predsednika Džozefa Bajdena na američkim predsedničkim izborima.

Susreti članova Bajdenovog tranzicionog tima sa članovima administracije u okviru procesa predaje vlasti počeli su tek krajem novembra.

Republikanski kandidat Donald Tramp, koji odbija da prizna izborni poraz, prihvatio je početak tranzicije 23. novembra.

U procesu potvrde izborne pobede izabranog predsednika Džozefa Bajdena ostalo je još da se Kongres 6. januara 2021. izjasni o rezultatima glasanja Elektorskog koledža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.