Bajdenova poruka Trampu: To je velika sramota

Novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je u utorak da je sramotno to što njegov republikanski protivkandidat i aktuelni predsednik Donald Tramp nije priznao rezultat izbora.

Obraćajući se na događaju u Delaveru, Bajden je rekao da je tranzicija u toku, uprkos tome što Tramp odbija da prihvati rezultate izbora, prenosi Rojters.

“To je velika sramota”. To neće pomoći njegovom predsedničkom nasleđu….. Nadam se da su američke institucije dovoljno snažne da izdrže do 20. januara 2021., rekao je Bajden.

On je dodao da se nada da će izaći s imenima za bar neke pozicije u Kabinetu do Dana zahvalnosti, koji se obeležava 26. novembra.

Bajden je istakao da ništa neće sprečiti transfer vlasti u američkoj administraciji, iako, kako je dodao, aktuelni predsednik Tramp bez dokaza tvrdi da su prošlonedeljni izbori bili obeleženi krađom glasova i brojnim nepravilnostima.

Na molbu novinara da prokomentariše izjavu državnog sekretara Majkla Pompeo da će Amerika mirnom tranzicijom dobiti još jednu Trampovu administraciju, Bajden se, kako prenosi Rojters, nasmejao.

„Kada budu objavljeni konačni rezultati stvari će biti gotove. Sve će biti rešeno 20. januara. Većina ljudi je glasala za predsednika, svi shvataju da moramo raditi zajedno i ujediniti se“, rekao je Bajden novinarima.

Na pitanje kako misli da radi sa republikancima kada ga ne priznaju, Bajden je rekao kratko „priznaće“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.