U trendu

Baku: Jermenija podriva normalizaciju odnosa sa Azerbejdžanom

BAKU – Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana odbacilo je optužbe Jermenije o kršenju primirja na granici između te dve zemlje i optužilo Jerevan da podriva napore ka normalizaciji odnosa sa Bakuom.

„Snažno odbacujemo izjavu Ministarstva spoljnih poslova Jermenije od 28. maja u kojoj se navodi da je azerbejdžanska strana prekršila primirje“, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana, prenosi TAS S.

U saopštenju se ocenjuje da „klevetničke, destruktivne izjave jermenske strane imaju za cilj da potkopaju korake ka normalizaciji odnosa i saniranju štete u procesu razgraničenja“.

„Sa svoje strane, Azerbejdžan će nastaviti sa međunarodno podržanim naporima ka izgradnji mira u postkonfliktnom periodu i odlučno će potisnuti sve korake usmerene protiv ovog procesa“, naglašeno je u saopštenju azerbejdžanskog ministarstva, prenosi TAS S.

Jermensko Ministarstvo odbrane je 28. maja saopštilo da su azerbejdžanske trupe otvorile vatru na borbene položaje jermenske vojske na jugoistočnom delu granice te zemlje.

Tom prilikom je teško ranjen jedan vojnik, koji je, kako je jermensko Ministarstvo saopštilo, danas preminuo.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana odbacilo je ove izveštaje, nazvavši ih lažnim i neistinitim, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar