U trendu

Baku očekuje rešavanje svih graničnih sporova s Jermenijom

BAKU – Zvanični Baku apeluje da otpočne proces demarkacije i razgraničenja duž granice sa Jeremenijom, saopšilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana.

„Još jednom ističemo da su provokacije nedopustive i naglašavamo važnost rešavanja svih graničnih sporova kroz razgovore. Azerbejdžan se zalaže za početak procesa demarkacije i razgraničenja granica sa Jermenijom. Pozivamo Jermeniju da poštuje principe međunarodnog prava i da odustane od neosnovanog raspirivanja tenzija na granica između naše dve države“, navodi ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana, prenosi TAŠ.

Ministarstvo odbrane Jermenije ranije danas je osudilo saopštenje azerbejdžanskog ministarstva odbrane, u kojem se Jerevan optužuje za pokušaj vojnog upada na teritoriju Azerbejdžana, i ocenilo da je reč o dezinfromaciji.

„Ovakve dezinformacije azerbejdžanskog ministarstva odbrane i političkog rukovodstva u Bakuu se saopštavaju s cijem da se impresionira međunarodna zajednica“, navodi se između ostalog u saopštenju ministarstva odbrane Jermenije, preneo je ranije TAŠ.

Baku i Jerevan se često uzajamno optužuju za kršenje deklaracije o prekidu vatre i obustavi svih vojnih aktivnosti u zoni sukoba, koji su predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinijan potpisali novembra prošle godine uz posredovanje predsednika Rusije Vladimira Putina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.