U trendu

Balkanskom rutom preko Bajakova do Zapadne Evrope: Krijumčari se sve i svašta

ZAGREB – Tokom proteklih godina samo na Graničnom prelazu Bajakovo zaplenjeno je na stotine kilograma marihuane, kokaina i heroina koji su na ulici vredni desetine miliona evra, piše danas zagrebački hrvatski Večernji list i ukazuje da je reč o službenom broju, koja ne pokazuje stvarno stanje stvari, jer se ipak prokrijmčari mnogo više jer je, kažu, nemoguće sve pronaći.

Kao primer navode jedan, kako kažu, sasvim uobičajeni radni dan na prelazu Bajakovo, sve dok nije došao 43-godišnji državljanin Severne Makedonije koji je upravljao teretnim vozilom.

Nakon što je pristupio ulaznoj graničnoj kontroli, pri čemu je deklarisao robu, policija i carina pregledali su tovarni prostor priključnog vozila i uz deklarisanu robu pronašli gotovo 270 kilograma marihuane koja je bila pakovana u 20 PVC vreća.

„Osumnjičeni je 7. januara 2023. predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske i protiv njega je podneta krivična prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta“, rekli su iz PU vukovarsko-sremske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar