U trendu

Baltimor: Nasilje među tinejdžerima, moguć policijski čas za mlađe od 17 godina

BALTIMOR – Gradonačelnik Baltimora Brendon Skot zatražiće uvođenje letnjeg policijskog časa za mlađe od 17 godina, nakon što su dva tinejdžera ranjena iz vatrenog oružja, dok je policija pokušavala da razdvoji veliku grupu sukobljenih maloletnika u nedelju uveče.

Dva dečaka, stara 14 i 16 godina, ranjena su dok je policija pokušavala da razdvoji dve velike grupe od preko 200 tinejdžera, koji su se okupili u oblasti Inter siti harbor oko 21.00, objavio je TV WBAL.

Jedan od upucanih dečaka je u kritičnom stanju, dok je drugi stabilno, navela je ta tv stanica.

Uhapšena su dvojica osumnjičenih, saopštila je policija. Obojica su imala napunjene pištolje, a za jednog se veruje da odgovara opisu napadača.

Nakon pucnjave, Skot je rekao da namerava da uvede policijski čas za svakog mlađeg od 14 godina, koji bi počeo u 21.00, dok bi za osobe mlađe od 17 godina policijski čas mogao da počne od 22.00 tokom narednih meseci.

„Želim da me svi čuju jasno. Vratićemo se na staro. Uvešćemo policijski čas za mlade na kraju proleća i tokom leta. Viđam noću malu decu van kuće prečesto. Ne radi se samo o tome da li ćemo ih sresti na ulici, već da ih čuvamo i da probamo da shvatimo šta se dešava s njihovim porodicama. Nije normalno da dete bude daleko od kuće i da niko ne zna gde je, niti ga zanima“, poručio je Skot, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.