U trendu

Bangladeš zatvorio škole i fakultete na dve nedelje

DAKA – Bangladeš je danas zatvorio sve škole i fakultete na dve nedelje kako bi se suprotstavio alarmantom porastu broja novozaraženih, samo četiri meseca nakon što je okončano zatvaranje škola koje je trajalo godinu ipo dana, a koje je bilo nametnuto zbog korona virusa.

Ova južnoazijska zemlja prijavila je danas 11.434 novih slučajeva, što je najveći skok u jednom danu od 9. avgusta, čime je stopa pozitivnosti povećana na 28,5 odsto, preneo je Rojters.

„Prisutan je porast broja infekcija u školama i na fakultetima. Ovo je zaista alarmantno“, rekao je novinarima ministar zdravlja Zahid Malekue.

On je dodao da su zabranjena javna okupljanja poput političkih skupova i verskih aktivnosti na kojima učestvuje više od 100 ljudi, iako nije jasno koliko će trajati zabrana.

Škole u Bangladešu ponovo su otvorene u septembru nakon godinu i po dana, što je jedan od najdužih perioda zatvaranja zbog korona virusa na svetu.

Vlasti se nadaju da će zatvaranje škola pomoći da se prekinu lanci infekcije usred straha od brzog širenja omikron varijante korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar