U trendu

Banožić odustao, a Milanović se obratio medijima

ZAGREB – Zbog najnovijeg neslaganja sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem o prisustvu novinara na ceremoniji ispraćaja hrvatskog kontigenta OS u misiju Kfor na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane Mario Banožić je odustao od odlaska u u kasarnu u Našice, a šef države se nakon ceremonije obratio novinarima čije prisustvo nije želeo.

U kasarni u Našicama, naime, danas je obavljena svečana ceremonija ispraćaja hrvatskog kontigenta u misiju Kfora na Kosovu i Metohiji.

Ministarstvo odbrane je na ceremoniju pozvalo medije, a Milanovićev kabinet je saopštio da prisustvo medija nije predviđeno.

Nakon što je odustao od odlaska u Našiće, Banožić se oglasio na svom fejsbuk profilu porukom da je od ceremonije odustao jer, kako kaže, ne želi da učestvuje u igrokazu Milanovića, a pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta u okviru Kfora poželeo je srećan put i uspešnju misiju.

Milanović, koji nije želeo novinare u Našicama, onima koji su tamo došsli je nakon ceremonije rekao da je danas odlučio da se „dnevna politika ne događa u kasarni“

Na pitanje zašto se obraća novinarima, ako nije želeo prisustvo medija, Milanović je rekao da događaj nije predviđen za medije.

„Ministar neće govoriti dok ne vrati brigadira u sistem, ne dozvoljavam iskaljivanje na oficirima, s lažnim obrazloženjem… Medijima nije rečeno da ne mogu da dođu, već da ne mogu da uđu. Nemate o čemu da izveštavate, ono što se dogodilo unutra je snimljeno, i dobićete sve. Neću dopustiti dnevnu politiku, i HDZ-ovce….“, prenelis u hrvatski mediji.

Ministar se, kazao je Milanović, najavio i kao „poslednji sitni lopov“ on ne dolazi, ostavio je svoje ljude na cedilu.

Šef hrvatske države je komentarisao i najavljene navodno hitne letove ministra Banožića i optužio ga da, kako je rekao, „leti, da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom gde mu tata ima vikendicu…“.

Ako, kazao je Milanović, to ne smeta njegovim kolegama koji se voze šinobusom, „onda me baš briga“.

„Ali ne može se to događati bez pisanog traga, to je strašno šta (Banožić) radi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.