U trendu

Banski dvori ćute o mogućoj rekonstrukciji vlade

ZAGREB – Spekulacije o rekonstrukciji hrvatske vlade prisutne su još od hapšenja Darka Horvata, ministra prostornog uređenja, građevinarstva i državne imovine, ali iz Banskih dvora ni danas nema nikakvih komentara na nagađanja medija, koja su intenzivirana poslednjih dana.

Ako do rekonstrukcije vlade Andreja Plenkovića dođe, dogodila bi se na polovini njenog drugog mandata i bila bi druga po redu – prva je bila 2019.

Priče o mogućim kadrovskim promenama posle hapšenja ministra Horvata intenzivirane su u proteklih nekoliko dana, nakon što je ministarka regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak u javnost iznela informaciju da je zbog svojih odluka bila izložena pretnjama, a o kojima, kako je potvrdila, prethodno nije obavestila policiju, ni premijera Andreja Plenkovića.

Zbog toga je ministarka u nekim medijima već otpisana kao „bivša“ pogotovo nakon što je premijer celu situaciju opisao kao “ekstremno bizarnu”, najavio je razgovor sa njom, ali je bez odgovora ostalo pitanje da li Tramišak i dalje ima njegovo poverenje.

Prema pisanju Hine, kao verovatne bivše članove vlade mediji navode i potpredsednika iz reda srpske manjine Borisa Miloševića i ministra rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike Josipa Aladrovića, koji su pod istragom Uskoka zbog sumnje da su zloupotrebili ovlašćenja.

U kontekstu moguće šire rekonstrukcije vlade, nagađa se da bi ona mogla zahvatiti i Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo zdravstva.

I dok oporba smatra da rekonstrukcija nije potrebna, već vanredni parlamentarni izbori, koalicijski partneri poručuju da i dalje podržavaju vladu, ali da su potrebna “osveženja”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar