U trendu

Bec: Biber sprej i privođenja na protestu protiv korona mera

BEČ – U Beču su danas održani novi protesti protiv epdiemioloških mera, a na demonstracijama je, kao i mnogo puta do sada, bilo više incidenata.

Prema proceni policije, oko 10.000 ljudi protestovalo je u centru Beča protiv epidemioloških mera, a posebno obavezne vakcinacije, koja će početkom idućeg meseca stupiti na snagu.

Tokom skupa bilo je više incidenata zbog kojih je policija upotrebila biber sprej i privela više osoba.

Takođe, podnet je veći broj prijava zbog kršenja epidemioloških mera, ali i pružanja otpora izvršnoj vlasti.

Među privedenima je i jedno lice koje je prijavilo protest.

Ukupno su bila prijavljena 22 okupljanja, koja su se spojila u centru grada, nakon čega je povorka krenula u protestnu šetnju.

Policija ističe da je većina učesnika protestovala mirno, ali i da je među njima bilo više osoba spremnih na nasilje i krivična dela.

Prema policiji, privedena su tri lica, u više navrata je korišćen biber sprej, i podneto je više prijava na osnovu Krivičnog zakona, kao i zbog kršenja epidemioloških mera.

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner istakao je da veliki broj podnetih prijava i privođenja pokazuje još jednom s kojim izazovom se policija suočava svakog vikenda.

On je naglasio da je pravo na okupljanje veoma dragočena vrendost i da je upravo policija štiti.

Prema njegovim rečima, protesti ne smeju biti zloupotrebljavani za nesolidarno ponašanje i delovanje suprotno demokratiji.

„Tome će se i dalje odlučno suprostavljati policajci“, poručio je Karner.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar