U trendu

Becic: Borimo se za pravdu, da nam se ne ponove zlocini

PODGORICA – Demokratska Crna Gora, na dan kada se obeležava 29 godina od zločina u Štrpcima, izražava saosećanje sa porodicama žrtava i poziva na konačno utvrđivanje istine i procesuiranje odgovornih, saopštio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Smatramo nedopustivim da ruka pravde nakon toliko godina nije zakucala na vrata odgovornih. Borimo se za pravdu i odgovornost, kako nam se nikada više ne bi ponovila ni Štrpci, ni Bukovica, ni Srebrenica, ni Velika, ni Piva, ni Dubrovnik, ni Jasenovac, ni druga teška i bolna nasleđa u našoj zajedničkoj istoriji, gđe su stradali ljudi različitih vera i nacija, jer žrtva je žrtva, a zločinac je zločinac, bez obzira na ime i prezime”, istakao je Bečić.

Bečić kaže da upravo zato što „na ovim prostorima, nažalost, odlično znamo šta znači zlokobna ćud ratnih vihora, molimo se da konačno prestane ruska ratna agresija prema Ukrajini”, prenosi portal CDM.

“Da zavlada mir i da mir ostavimo onima koji će nas naslediti. Dosta je rata, podela, patnje i stradanja nevinih. Ostavite konačno nove naraštaje da odrastaju u miru i prosperitetu, ako smo već mi i mnoge generacije pre nas morali živeti u drugačijim vremenima”, zaključuje Bečić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar