U trendu

Bečić: Demokrate neće u koaliciju sa DPS

PODGORICA – Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je danas da uoči glasanja o nepoverenju vladi Dritana Abazovića nije bilo nikakvog dogovora između njegove stranke i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

„Poslednji put sam video i čuo Đukanovića prošle godine na sednici Saveta za odbranu i bezbednost kada sam obavljao dužnost predsednika skupštine. Još jedna u moru neistina je i ta o navodnom dogovoru Demokrata i DPS“, rekao je Bečić.

Gostujući na TV Vijesti Bečić je istakao da je jedini dogovor koji je postignut u prethodnim mesecima „dogovor Đukanovića, Abazovića i Jokovića kojim je srušen 30. avgust i formirana 43. vlada“, prenosi portal CdM.

Lider Demokratske Crne Gore je naglasio da Demokrate neće ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa DPS.

„Na stolu su tri opcije. Prva je da ispoštujemo 30. avgust, sednemo za sto i zajedno s manjinskim partijama dogovorimo 44. vladu, koja, što se nas tiče može trajati i do 2024. godine. Druga opcija je privremena vlada, koja bi pripremala vanredne parlamentarne izbore. Treća opcija su izbori odmah“, kazao je Bečić.

On je istikao da nema nikakav problem da sedne za sto i da „ispoštuje volju birača od 30. avgusta 2020. godine“, ali Demokrate, prema njegovim rečima, nemaju nameru da ulaze „u modele kao SNP i URA“.

Ako bi se eventualno odlučivalo o privremenoj vladi, Bečić je kazao da bi to bio prihvatljiv modalitet ukoliko bi to značilo da će ta vlada da bude „evropska, evroatlanska vlada“.

„Vlada koja će staviti veto na podele i koja se neće baviti identitetskim pitanjima, vlada koja se neće vraćati u prošlost, već će smiriti tenzije u zemlji i okrenuti se budućnosti“, poručio je Bečić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar