U trendu

Bečić: Manjinska vlada je šarada koja će brzo proći

PODGORICA – Predsednik Demokratske Crne gore Aleksa Bečić poručio je večeras u Herceg Novom sa protesta protiv formiranja manjinske vlade da će sva ta šarada brzo proći i da će uskoro biti održani novi izbori.

Bečić smatra da će u Crnoj Gori biti i predsedničkih i vanrednih parlamentarnih izbora, da će pobede građana tek doći, jer, kako je rekao, „ko jednom osvoji slobodu više je se ne odriče“.

“Časno je otići u opoziciju, ali je nečasno ispisati stranice političke izdaje i zato tamo nećete videti nijednog Demokratu, jer je nama politički moral na prvom mestu“, naglasio je Bečić, prenosi RTCG.

Zamerio je strankama koje su se dogovorile o formiranju manjinske vlade što su u trenutku kada je trebalo da „pravna država zaživi punim plućima i počne da rešava najteže probleme društva što su kriminal i korupcija“, odlučile da sa poraženima koji su takav sistem u Crnoj Gori ustanovili naprave novu većinu.

Dodao je da je kratak, ali jasan put „od čuvenih spiskova za hapšenje kojima se teatralno mahalo u Skupštini, do saradnje i služenja onima sa tog spiska“.

Potvrdio je da Demokrate neće prisustvovati sednici parlamenta na kojoj će biti imenovana nova vlada.

„Demokrate neće otići na sednicu zavereničkog skupa na kojem planiraju da uspostave nelegalnu i nelegitimnu Vladu“, poručio je Bečić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.