U trendu

Becic: Okupljanje ne zbog fotelja, nego zbog izborne volje

PODGORICA – Bivši predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić istakao je sinoć, na protestu povodom svoje smene koji je održan u Podgorici, da se niko nije okupio zbog fotelja, nego da bi branio izbornu volju građana.

On je rekao da se „ovih dana ujedinila Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru“.

„Dođoh večeras bez fotelje, a oni koji nas prozivaju zbog fotelja i malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja, ne smejuu da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi“, poručio je Bečić.

Ocenio je da će nova manjinska vlada zavisiti od volje DPS-a i da „neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a“, prenose podgoričke „Vijesti“.

„Mi smo ovde da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 evra, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dečje dodatke, minimalne penzije“, rekao je lider Demokrata.

Okupljanju su u znak solidarnosti prisustvovali i predstavnici Demokratskog fronta.

Nakon protesta koji je održan kod hrama Hristovog vaskrsenja počela je šetnja ulicama Podgorice.

Demokrate su najavile da će se ponovo okupiti sledeće srede u 18 sati.

Bečićeve Demokrate su ranije pozvale na protest zbog „očuvanja izborne volje“, a pozivu su se pridružile i Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića je pre sednice Skuštine na kojoj je izglasana njegova smena saopštila da je GP URA Dritana Abazovića već sklopila koaliciju sa DPS-om i pozvala na protest ako on bude smenjen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.