U trendu

Bečić: Prioritet briga o državnom identitetu

PODGORICA – Kandidat Demokrata za predsednika Crne Gore na predstojećim izborima, 19. marta, Aleksa Bečić boravio je u okviru kampanje pod nazivom „Put časti“ u prestonici Cetinje za koje je rekao da je crnogorsko, ali i svetsko, te da će briga o državnom identitetu biti jedan od prioriteta u predstojećem mandatu.

“Naš zadatak je vrlo jasan, stvorićemo konkretne projekte koji će biti programski i strateški utemeljeni u stvaranju funkcionalnih institucija koje će raditi u interesu naroda. Identitet naše zemlje potrebno je afirmisati u procesu evropskih integracija, ali isto tako potrebno je Cetinje probuditi iz višegodišnjeg ‘dremeža’”, rekao je Bečić.

On kazao da je „junačko Cetinje uvek bilo kolevka slobode Crne Gore“.

„Sa ove zemlje krenuli su najveći crnogorski heroji u odbranu slobode naše domovine i upravo to i mi radimo. Cetinje je grad koji je neopravdano zapušten, a poseduje ogromna prirodna, kulturna i istorijska bogatstva koja moramo da sačuvamo”, kazao je Bečić.

Za njega je, kazao je, čast odbrana od nepravde.

„Častan čovek nikada neće biti nepravedan, zato što bi nanošenjem nepravde drugima tu čast izgubio. Borba za čast je borba za pravdu. Kada pomažemo onima koji su u nevolji, tada smo časni. Kada brinemo o onima koji su stradali od pogrešne ekonomske politike, onda smo časni. Čast mora biti naše ime, čast mora biti naša budućnost”, naveo je Bečić, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.