U trendu

Becic: Spreman sam da se izvinim ako URA ne bude sa DPS

PODGORICA – Predsednik Demokratske Crne Gore i predsednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić poručio je funkcionerima Građanskog pokreta URA da je spreman da se u ime partije javno izvini celoj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile, kada javno daju obećanje građanima da njihov izbor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om.

„DPS-u, podnosiocu predloga za moje razrešenje, koji vas je nazivao izdajnicima i bitangama, niste tražili izvinjenje kada ste najavili da ste spremni da sa njima cinite skupštinsku vecinu. Mi iz Demokrata nismo tražili izvinjenje za informerske gadosti, teške optužbe i licne uvrede poput bolesni umovi, fašisti i mnoge druge koje mi je ispod nivoa čak i navoditi, a koje ste izneli na moj i račun mojih kolega, već smo bez bilo kakvog premišljanja glasali protiv razrešenja potpredsednika vlade Abazovica“, napsao je on u saopštneju.

Bečić navodi da ikao on nije izrekao nijednu uvredu na račun bilo koga spreman je sveda oprosti i da se u ime partije javno izvini celoj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile.

On je naveo da će to učiniti kada daju javno obaćanje građanima Crne Gore da njihov dogovor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om, već isključivo dogovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija ili novi izbori.

„To vaše javno obecanje i na kraju odluka da ne podete sa DPS-om, će biti dokaz da moje kolege nisu bile u pravu“, navodi se u saopštenju Bečića.

Građanski pokret URA zatražio je ranije danas od predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da kaže da li stoji iza optužbi svojih partijskih kolega na račun URA.

Od nejgovog odgovora će zavisiti da li će taj pokret glasati za njegovu smenu, izjavio je izvršni direktor URA Zoran Mikić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar