U trendu

Bečić u Nikšiću: Naši protesti sve masovniji

NIKŠIĆ – U Nikšiću je večeras održan još jedan protest Demokrata pod sloganom „Ustani, odbrani, pobedi“, protiv najave formiranja manjinske vlade i, kako su poručili, „izdaje izborne volje građana“.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su protesti nikad masovniji i dostojanstveniji, a „njihova manjinska vlada nikad klimavija“, prenose Vijesti.

Bivši predsednik Skupštine poručio je da je “Nikšiću pre 10 godina oteta pobeda”.

“Ali iako su mislili da će proći decenije do momenta kad ćete ustati, došao je i 14. mart pre godinu dana, kada ste pokazali da ne trpite, nego prezirete i kriminal i primitivizam i kukavičluk, i da nema nacionalne ili regionalne ruke, udarca kome nećete stati na put”, kazao je Bečić.

Prema njegovim rečima, da su Demokrate htele da “koaliraju sa DPS-om, otišli bi sami jer su mnogo jači i složniji”.

“Nas niko nikad neće moći da pomiri sa kriminalom i korupcijom, možemo samo da pobjeđujemo kriminal i korupciju, i mi vam dajemo časnu reč da ćemo ih pobediti”, kazao je Bečić.

Ta pobeda treba Crnoj Gori i njenoj deci, kaže lider Demorkata i dodaje da “bez nje nema budućnosti“.

Nakon Bečićevog obraćanja građani, predvođeni liderima Demorkatske Crne Gore, krenuli su u protestnu šetnju ulicama Nikšića.

U prethodnom periodu protesti su organizovani u Podgorici, Kolašinu i Pljevljima.

Okupljeni su nosili transparente sa razlicitim natpisima.

“Ko se boji izbora nema podršku naroda”, “Ni na kafu sa izdajicama”, “Veliki vezir, mala vlada”, neki su od transparenata koji su nosili građani

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.