U trendu

Bela kuca: Kongres da odobri sredstva za borvu protiv kovida

VAŠINGTON – Bela kuća je ponovo upozorila da bi SAD ove jeseni i zime mogle imati 100 miliona zaraženih kovidom-19, ukazujući na potrebu da Kongres odobri dodatno finansiranje kako bi se novi talas spremno dočekao.

„Procena da ove jeseni i zime broj inficiranih može dostići 100 miliona zasnovana je na nizu spoljnih modela koje administracija pomno prati“, izjavio je visoki zvaničnik Bele kuće za CNN.

Zvaničnici navode da su zabrinuti zbog toga što se ne angažuju dodatni resursi ili dodatne mere za ublažavanje epidemije, uključujući finansijska sredstva koja Kongres treba da odobri za borbu protiv kovida-19.

Bela kuća je objavila te procene, a njeni zvaničnici pokušavaju da nateraju Kongres da odobri dodatna sredstva za borbu protiv virusa, prenosi CNN.

U SAD je od kovida-19 umrlo gotovo milion ljudi.

Bela kuća je najavila da će obeležiti trenutak kada SAD budu premašile milion smrtnih slučajeva.

Bajdenova administracija nedeljama je insistirala na tome da je potrebno dodatno finansiranje za nastavak borbe protiv epidemije, iako istovremeno traži ukidanje mnogih ranije uvedenih ograničenja.

CNN je ranije izvestio da je Bajdenova administracija zatražila 22,5 milijardi dolara dodatnog finansiranja za borbu protiv epidemije u martu ove godine i da taj zahtev nije odobren.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.