U trendu

Bela kuća objavila plan za borbu protiv korupcije

VAŠINGTON – Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena objavila je danas dokument koji predstavlja novi plan za borbu protiv korupcije na globalnom nivou.

Prva strategija SAD za borbu protiv korupcije prikazuje pristup cele vlade, a poseban naglasak je na boljem razumevanju i reagovanju na „transnacionalne pretnje, uključujući preduzimanje dodatnih koraka za smanjivanje sposobnosti korumpiranih aktera da koriste američke i međunarodne finansijske sisteme za skrivanje imovine i pranje prihoda stečenih koruptivnim radnjama“, piše na sajtu Bele kuće.

Kako bi se plan implementirao, strategija usmerava napore vlade SAD u borbi protiv korupcije u okviru pet stubova koji se međusobno jačaju.

„Dok su Sjedinjene države dugo bile lider u globalnoj borbi protiv korupcije, rešavanje pretnje kao imperativa nacionalne bezbednosti zahteva modifikovan pristup“, ističe se na sajtu.

Borba protiv korupcije na globalnom nivou uključivaće i uvođenje sankcija protiv zvaničnika drugih zemalja i onih koji se optužuju za korupciju i kršenje ljudskih prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar