U trendu

Bela kuća: Sugerisati smrtnu kaznu za Amerikance „užasno“

VAŠINGTON – Bela kuća je danas saopštila da je „užasno“ to što je jedan ruski zvaničnik sugerisao da bi Amerikanci zarobljeni u Ukrajini mogli dobiti smrtnu kaznu.

„Užasno je da jedan zvaničnik u Rusiji sugeriše smrtnu kaznu za američke državljane…u Ukrajini“, rekao je Džon Kirbi, portparol Bele kuće.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da zarobljeni američki državljani podležu sudskim odlukama i nije isključio mogućnost da bi mogla da im bude izrečena smrtna kazna.

On je u ponedeljak, u intervjuu za američku televizijsku mrežu En-Bi-Si, rekao da su dvojica Amerikanaca, koji su zarobljeni dok su se borili na ukrajinskoj strani u ratu, bili plaćenici koji su ugrozili živote ruskih vojnika i da bi trebalo da odgovaraju za svoja dela, prenosi Glas Amerike.

Vašington je odbacio izjavu Peskova da su zarobljeni Amerikanci plaćenici i da se na njih ne odnose Ženevske konvencije.

„Očigledno je da se ne slažemo sa tim i to smo jasno preneli ruskoj vladi“, rekao je neimenovani visoki zvaničnik Stejt departmenta na pitanje novinara da prokomentariše izjavu portparola Kremlja, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)