U trendu

Bela kuća: Trampovo suđenje nije u fokusu predsednika Bajdena

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden je svestan optužbi koje je sud podneo protiv njegovog prethodnika Donalda Trampa i pratiće vesti o tome kada bude mogao, ali to nije u njegovom fokusu, saopštila je danas Bela kuća.

„Predsednik će se fokusirati na američki narod kao što to čini svaki dan, poput toga da se obezbedi nastavak snižavanja cena“, rekla je sekretarka za medije Bele kuće Karin Žan Pjer, a preneo Rojters.

Bajden se danas sastao sa Savetom za nauku i tehnologiju kako bi razgovarali o veštačkoj inteligenciji, dok se na Menhetnu Tramp izjašnjavao po 34 tačke optužnice koje mu se stavljaju na teret.

Sekretarka za medije Bele kuće odbila je da komentariše specifičnosti slučaja, ali je ponovila da Bajden „ne zna mnogo o optužnici, kao i da ga je šef kabineta Bele kuće Džef Zajents obavestio o razvoju događaja kako su izveštavali mediji“.

Bajden je više puta odbijao da komentariše slučaj, ali je u ponedeljak u Minesoti rekao da veruje njujorškoj policijskoj upravi i pravnom sistemu.

Bivši američki predsednik Tramp izjasnio se danas pred sudom u Njujorku da nije kriv po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje poslovnih dokumenata posle istrage o novcu koji je plaćen porno zvezdi Stormi Danijels.

Tramp je potom napustio zgradu suda na Menhetnu i uputio se ka svom ranču na Floridi, odakle se očekuje da će se kasnije obratiti javnosti, javlja Bi-Bi-Si.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.