U trendu

Berlin: Istrazitelj i tuzioci proucavaju eksplozivnu napravu

BERLIN – Berlinski kriminalistički istražitelj i tužioci proučavaju napravu pronađenu i uništenu u stambenoj zgradi u kojoj se nalazi osoblje ruske novinske agencije u gradskom okrugu Šteglic, saopštila je policija.

Naprava je pronađena u petak, a istražitelji ispituju koliko je bila opasna i kome je bila namenjena, izjavio je portparol berlinske policije i dodao da će u toku dana dati još informacija.

Ruska ambasada u Berlinu saopštila je da je sinoć kroz prozor stambenog bloka bačena flaša i da je u naknadnom pretresu pronađena improvizovana bomba, koju su nemački saperi (čistači mina) identifikovali i deaktivirali i zatražila od nemačkih vlasti da pronađu i kazne odgovorne za ovaj incident, prenosi TAS S.

Novinska agencija RIA saopštila je da neki njeni novinari žive u tom berlinskom bloku.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zatražilo je danas da vlasti u Nemačkoj i drugim državama Evropske unije i NATO-a preduzmu korake da zaštite ruske novinare i njihove porodice u inostranstvu, naeo je Rojters.

„Politički motivisana odluka da se ruski mediji isključe iz etra u Evropskoj uniji bila je preteča fizičkog zastrašivanja ruskih novinara koje može kulminirati njihovom eliminacijom“, navodi se u saopštenju ministarstva, prenela je britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar