U trendu

BiH: Jednomesečni pritvor Keljmendiju, Ahmicu i Sejfoviću

SARAJEVO – Sud BiH prihvatio je predlog državnog Tužilaštva kojim je određen jednomesečni pritvor uhapšenima u akciji „Rez“ među kojima je i Elvis Keljmendi, sin narko bosa Nasera Keljmendija.

U okviru akcije „Rez“ uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić i Anel Sejfović, a iako je tokom akcije koja je sprovedena na području Neuma i Sarajeva uhapšeno ukupno sedam osoba, četiri su puštene na slobodu odmah po završetku kriminalističke obrade.

Keljmendi, Ahmić i Sejfović terete se da su počinili krivična dela organiziranog kriminala, a u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim delima, prenosi Klix.ba.

Istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, a prilikom hapšenja su oduzete veće količine naoružanja i novca, kao i tri skupocena vozila marke BMW.

Uhapšeni se terete za organizirani kriminal, a u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim delima.

Nakon što je Sud BiH prihvatio predlog Tužilaštva BiH, osumnjičenima je određen jednomesečni pritvor te su prebačeni u državni zatvor u Vojkovićima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar