U trendu

BiH: Komšic kaže da Milanovic zagovara „vulgarni fašizam“

SARAJEVO – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić optužio je danas predsednika Hrvatske Zorana Milanovica da zagovara „vulgarni fašizam“ kada komentariše stanje u BiH i kada govori o Bošnjacima koji u njoj žive.
Komšić je nakon sednice glavnog odbora svoje stranke Demokratski front (DF), održane u Sarajevu, novinarima kazao da su učesnici oštro osudili predlog izmena izbornog zakona o kojem se trenutno raspravlja pod okriljem Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Kako tvrdi, u pozadini svega su „zagovornici politike koji glavni problem na evropskom kontinentu vide u muslimanima“, među koje je ubrojao i Milanovića.
Komšiceva smatra da OHR otvaranjem rasprave o izmenama izbornog zakona koje bi, pored ostalog, značile uvodenje cenzusa po kojem bi se delegirali zastupnici u Dom naroda parlamenta Federacije BiH, zapravo izlazi u susret zahtevima iz Hrvatske, prenosi Hina.

Prema njegovom mišljenju, sve vodi ka dubljim etničkim podelama, odnosno rešenjima protivnim presudama Evropskog suda za ljudska prava kojima je utvrđena diskriminacija građana BiH u izbornom procesu na osnovu njihove etničke pripadnosti ili mesta prebivališta.
Glavni odbor DF-a usvojio je zakljucak kojim je pozvao sve politicke stranke iz Sarajeva da se jedinstveno suprotstave izmenama izbornog zakona o kojima se trenutno pregovara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.