U trendu

BiH: Preminula dvoipogodišnja devojčica posle operacije

SARAJEVO – Dvoipogodišnja devojčica iz Kaknja, Džena Gadžun, koja je zadobila teške komplikacije posle operacije oka u privatnoj klinici u Sarajevu, preminula je rano jutros.

Njeno srce nije izdržalo i nije uspelo da se izbori sa teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović.

Roditelji su kazali da je dete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gde je dobila svu potrebnu medicinsku negu, ali da su njeni moždani živci „sagoreli“ te da je živela na aparatima koji su je održavali u životu, prenosi Klix.ba.

Devojčici je ugrađena plastika u oko, koju telo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela dr. Nina Jovanović, koja nije imala licencu lekarske komore KS, nije se probudila iz kome i u teškom stanju prebačena na Klinički centar u Sarajevu.

Kako navodi portal, ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta i ko je kriv za sve ono što se dogodilo dvoipogodišnjoj devojčici iz Kaknja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.