U trendu

Bil Klinton progovorio o aferi sa Monikom Levinski

Bivši predsednik SAD Bil Klinton rekao je da je njegova veza sa pripravnicom u Beloj kući Monikom Levinski, krajem devedesetih godina prošlog veka, bila način da se izbori sa anksioznošću.

Klinton je ovo rekao u okviru dokumentarne serije pod nazivom „Hilari“ koja govori o javnom životu predsedničke kandidatkinje 2016. Hilari Klinton, prenosi BBC.

Bil Klinton bio je u procesu opoziva 1998. zbog laganja istražitelja o svojoj vezi sa Monikom Levinski. Opozvan je u Predstavničkom domu Kongresa, ali ga Senat oslobodio optužbi, pa je nastavio da obavlja dužnost do kraja mandata.

Levinski je u vreme afere bila 22-godišnja pripravnica u Beloj kući.

„Ono što sam učinio je bilo loše, ali nisam baš razmislio o tome šta bi mogla da bude najgluplja stavar koju mogu da uradim, a to sam uradio“, rekao je Klinton.

„Osećate se kao da lutate – učestvovali ste u borbi sa 15 rundi koja je produžena na 30 rundi, a evo nečega što će vam na kratko skrenuti misli. Svi imaju životne pritiske i razočaranja“, zaključio je Klinton.

Njegova veza sa Monikom Levinski postala je glavna vest tokom kasnih devedesetih, nakon što je tadašnji predsednik SAD prvi put negirao aferu, pre nego što je kasnije priznao „neprikladan intimni fizički kontakt“.

Prvobitni odgovor Klintona na medijske izveštaje 1998. godine bio je „nisam imao seksualne odnose sa tom ženom“, koji je kasnije postao jedan od najupečatljivijih citata američke politike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.