Bil Kozbi priveden da mu se pročita optužnica, pušten uz kauciju

Američki komičar Bil Kozbi priveden je danas u američkoj državi Pensilvaniji da mu se pročita optužnica za seksualni napad i pušten je na slobodu do sudjenja, uz kauciju od milion dolara.

Njemu će biti uzeti otisci prstiju u policijskoj stanici blizu sudnice u Elkins Parku, a za sada nije morao da se izjasni o krivici. Sledeće ročište zakazano je za 14. januar.

Protiv Kozbija je danas podignuta optužnica za seksualni napad od pre 12 godina. To je prva krivična optužnica protiv Kozbia vezana za njegovo ophodjenje sa ženama koje je poslednjih godinu dana ponovo ispitivano posle niza optužbi od više žena.

Optužnica se odnosi na napastvovanje bivše službenice Univerziteta Templ koja je rekla ranije policiji da je Kozbi drogirao i seksualno napao u njegovoj kući blizu Filadelfije pre 12 godina. Za taj slučaj je tužilac 2005. odbacio optužbe.

Tužioci su rekli da je Kozbi naveo ženu da uzme pilule i pije vino dok je bila u njegovoj kući. Jedan od tužilaca rekao je da je ona bila paralizovana i nije mogla da odgovori na njegove pristupe kao i da je on počinio nepristojni napad nad tom ženom.

Sedamdesetosmogodišnji komičar ranije je pod zakletvom rekao da je imao dobrovoljni seksualni kontakt sa tom ženom.

Tužioci su ponovo otvorili slučaj kada su otpečaćeni novi dokazi u civilnoj tužbi te žene protiv Kozbija, posle čega je desetine žena izašlo u javnost sa sličnim optužbama.

Kozbi je samo odmahnuo glavu kada su novinari uzvikivali pitanja dok je ulazio u sud. On je na sudu pristao da nema nikakav kontat sa ženom koja ga tuži dok se čeka na sudjenje.

(Beta)

Ostavite komentar