U trendu

Bilateralne političke konsultacije Srbije i Moldavije

BEOGRAD – Bilateralne političke konsultacije ministarstava spoljnih poslova Srbije i Moldavije održane su danas u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Delegacije dva ministarstva razgovarale su o bilateralnim političkim odnosima, ekonomskoj saradnji, saradnji u okviru međunarodnih organizacija, aktuelnoj situaciji u regionu i stanju u oblasti energetike.

Obostrano je izražena spremnost za dosledno poštovanje suštinskih principa međunarodnog prava u cilju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta dve zemlje.

Posebna pažnja je posvećena evrointegracijama i razmeni iskustava u oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, stvaranja povoljnih uslova za investicije i razvoj ekonomije.

Tokom političkih konsultacija dogovoreno je da se u narednom periodu pojačaju aktivnosti na razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa.

Delegaciju Srbije na političkim konsultacijama predvodio je državni sekretar Nemanja Starović, a moldavsku državni sekretar MIP Moldavije Veaćeslav Dobinda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.