U trendu

Bivša ljubavnica otkrila prljave tajne kralja (foto)

Bivša ljubavnica bivšeg španskog kralja ispričala je sudu kako je njoj i njenoj deci prećeno nalogu kralja Huana Karlosa.

Bivša ljubavnica španskog vladara Korina Larsen opisala je pred sudom u Madridu “zastrašujući” trenutak kada je njoj i njenoj deci, kako je tvrdila, šef obaveštajnih službi zapretio po nalogu bivšeg kralja.

Larsen je ispričala da se Feliks Sans Roldan sastao sa njom u Londonu nakon što se njena afera sa kraljem završila i upozorio je da ne može da joj garantuje bezbednost ako ne bude pratila njegove instrukcije.

Pred sudom je tvrdila i da je po povratku u Švajcarsku u svojoj kući pronašla knjigu u smrti princeze Dajane a da je potom dobila i bizarni poziv u kojem je upozorena na tunele – aluzija na smrtonosnu nesreću britanske princeze 1997.

Optužbe su iznete na suđenju povodom optužbi za klevetu koje je Sans Roldan, šef obaveštajnih službi od 2009. do 2019. podneo protiv bivšeg policajca Hozea Manuela Viljareha koji ga je 2017. optužio da je pretio Larsenovoj.

Viljareho koji je pak u odvojenom slučaju optužen za iznudu, pranje novca i mito, mogao bi da dobije dve godine zatvora ako bude osuđen za klevetu.

Larsen, poznata i kao Korina zu Sajn Vitgenstajn tvrdi da su je španski obaveštajci progonili posle raskida sa kraljem koji je abdicirao 2014. jer je imala “informacije i dokumenta o kraljevim finansijama i poslovima, kao i podatke o drugim članovima kraljevskog domaćinstva”.

Ona je navela da veruje da su španski obaveštajci pretresli njen dom u Monaku i ukrali dokumenta, obrisali kompjuterske fajlove i instalirali opremu za nadzor. Ubrzo potom srela se sa Sans Roldanom u Londonu koji joj je rekao da je tu po nalogu kralja.

“Rekao mi je da ako ga ne budem slušala ne može da garantuje moju i bezbednost moje dece. Te reči su me prestravile. Mislim da bi svako bio preplašen. Sama činjenica da je šef španskih obaveštajnih službi doputovao u London kako bi se sreo sa mnom je strašna”, rekla je ona, prenosi Nova.rs.

Bivša ljubavnica srela se sa bivšim policajcem Viljarehom u aprilu 2015. i ispričala mu za pretnje koje je dobila. Sans Roland je demantovao kako njene, tako i optužbe Viljareha. “Nikada u životu nisam pretio ženi ili detetu – nikada”, rekao je on.

Huan Karlos je napustio Španiju u avgustu posle niza finansijskih optužbi koje su ukaljale ugled monarhije i naterale njegovog sina, kralja Felipea VI da mu ukine godišnju stipendiju. Bivši kralj je navodno dobio “donaciju” od 100 miliona dolara od saudijskog kralja koja je završila na ofšor računu. Četiri godine kasnije je navodno prebacio 65 miliona evra sa tog računa Larsenovoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.