U trendu

Bivši šef „Bilda“ savetuje kancelara Nehamera

BEČ – Bivši šef nemačkog visokotiražnog dnevnika „Bild“ Kaj Dikman odnedavno savetuje austrijskog kancelara Karla Nehamera.

On je prvi put viđen prilikom Nehamerove posete Ukrajini, ali i tokom boravka u Moskvi, gde je kancelar razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Dikman, koji je 2017. prešao u svet PR-a, tvrdi da nije novi spoljnopolitički savetnik kancelara Nehamera, ali objašnjava da je njegova agencija dobila nalog od Narodne partije Austrije (OVP) čiji je lider šef austrijske vlade.

U Moskvu je, kaže, otputovao sa kancelarom „pro bono“, to jest za opšte dobro.

Naime, Dikman je u prošlosti u više navrata intervjuisao Putina, i čak je jednom sa šefom ruske države u Sočiju bio na plivanju.

Zbog njegovog pojavljivanja uz Nehamera austrijski mediji sada spekulišu da je Dikman postao „mastermajnd“ austrijskog kancelara.

On svakako, smatraju, pripada najužem krugu savetnika kancelara.

Inače supruga kancelara Katarina predložila je šefu vlade Austrije da uzme Nemca i njegovu agenciju kao savetnike.

U Ukrajini Dikman je savetovao Nehameru da omogući i drugim medijima, ne samo javnom servisu Austrije ORF-u, da prisustvuju sastanku sa braćom Kličko.

Isto tako on je novinarima ukazao da će biti mnogo opasnije ako se ne razgovara sa Putinom, rečenica koju je Nehamer izgovorio nakon susreta sa šefom ruske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.