U trendu

Blinken: SAD je zabrinuta zbog ruskih ovjnih aktivnosti

VAŠINGTON – Vašington je zabrinut zbog ruskih vojnih aktivnosti na ukrajinskoj granici i zbog određene retorike u vezi sa Ukrajinom koja se čuje iz Rusije i vidi na društvenim mrežama, rekao je danas američki državni sekretar Entoni Blinken novinarima tokom posete Senegalu, preneo je TAS S pozivajući se na AFP.

„Stvarno smo zabrinuti zbog neuobičajene vojne aktivnosti Rusije na granici sa Ukrajinom. Stvarno smo zabrinuti zbog određene retorike koju vidimo i čujemo od Rusije, kao i na društvenim mrežama“, rekao je Blinken tokom posete Senegalu.

TAS S je preneo i britansku novinsku agenciju Rojters, koja je takođe prenela izjavu američkog državnog sekretara, koji je uz to dodao da SAD sa partnerima u Evropi deli tu zabrinutost nakon što je Ukrajina rekla da strahuje da bi Rusija mogla da priprema napad.

Ranije danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je izveštaje zapadnih medija o navodnim planovima Rusije da izvrši invaziju na Ukrajinu, kao prazno i neutemeljeno podsticanje tenzija.

„Kretanje naših oružanih snaga na našem tlu ne bi trebalo nikoga da brine. Rusija nikome ne predstavlja pretnju“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.